Trăiește cu un ac în creier de 80 de ani. Cum a fost posibil, explicațiile cercetătorilor
O femeie de 80 de ani trăiește cu un ac în creier încă de la naștere. Ciudatul caz a fost înregistrat în îndepărtata regiune Sahalin, din Rusia. Deși, la prima vedere, pare un lucru imposibil, specialiștii au găsit explicația pentru neobișnuita supraviețuire a acesteia.
Cum e posibil să trăiești cu un ac în creier timp de 80 de ani
O femeie din estul îndepărtat al Rusiei trăiește cu un ac în creier de 80 de ani. Anunțul a fost făcut de Departamentul Sănătății din regiunea Sahalin care a scris într-o postare pe Telegram că radiologii locali au descoperit acul lung de trei centimetri în timpul unei scanări cu raze X.
Nu a fost precizat exact data când au făcut medicii descoperirea, dar oficialii au menționat că acest lucru s-a întâmplat în 2023.
Medicii consideră că femeia – născută în 1943 – a fost victima unei încercări de a fi omorâtă chiar de propriii părinți, imediat după naștere.
„Asemenea cazuri nu erau neobișnuite în timpul foametei din acei ani”, a transmis instituția. Se presupune că părinții au decis să-și omoare bebelușul în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar că acesta a reușit să supraviețuiască timp de 80 de ani cu un ac înfipt în creier.
Ce explicație au specialiștii
Acul a fost găsit în lobul parietal stâng al femeii a cărei identitate nu a fost făcută publică, conform oficialilor. Metoda era folosită adesea pentru a masca dovada crimei.
În timpul războiului, mulți părinți disperați ar fi înfipt un ac într-un punct moale al capului nou-născutului, acolo unde oasele craniului încă nu se contopiseră, a mai precizat Departamentul Sănătății din Sahalin, conform sciencealert.com.
Acel punct – numit fontanela – s-ar fi închis și ar fi ascuns acul, cu toate că bebelușul, de obicei, ar fi murit, s-a mai subliniat în comunicat.
Citește și: Legătura bizară dintre igiena dentară și demență: ce au descoperit oamenii de știință
„Acul a penetrat lobul parietal stâng, dar nu a avut efectul scontat, iar fetița a supraviețuit”, au mai precizat autoritățile de sănătate locale.
Cine i-a înfipt un ac în creier
Fapt și mai interesant, pacienta nu s-a plâns niciodată de dureri de cap din cauza brutalei proceduri la care a fost supusă și n-a fost în pericol din această cauză pe toată durata celor opt decenii de viață.
Medicii au spus că nu vor înlătura acul, de teama că o intervenție chirurgicală ar agrava starea ei, a mai scris ministerul. Ea este monitorizată de un medic, iar starea ei de sănătate este bună, a adăugat ministerul.
Sahalin este o insulă cu aproximativ 500.000 de locuitori, situată în largul coastei de sud-est a Rusiei. Ea se află în Marea Ohotsk, la nord de insula japoneză Hokkaido.